O NAMA

 

 

Udruženje KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) posvećeno je kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresovane za kulturu uopšte, promovisanju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prevashodno na prostoru Zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumevanja te prihvatanja različitosti na evropskom kontinentu i šire.

Udruženje KROKODIL osnovano je 2009. godine kad je i pokrenulo književni festival KROKODIL koji je u toku tri junske večeri te godine prvi put održan u Beogradu. Od tad se ovaj festival svake godine u junu održava na istom mestu – otvorenom amfiteatru ispred Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu. Iako primarno zamišljen kao regionalna platforma, festival KROKODIL je ubrzo dobio međunarodne obrise i srazmerno brzo izrastao u jedan od najistaknutijih, najposećenijih i najprepoznatljivijih književnih događaja ne samo u okviru našeg regiona već i u Evropi. Pored redovnih gostovanja istaknutih pisaca i drugih umetnika iz zemlje, regiona i inostranstva, odlikuju ga inovativno korišćenje multimedije u cilju obogaćivanja javnog čitanja, dinamičan ritam, izrazita savremenost te obimna, veoma lojalna i zainteresovana publika uz izvrsne posete od preko 1000 ljudi po večeri.

Veoma brzo nakon osnivanja Udruženje KROKODIL se jedinstvenošću, originalnošću ali pre svega napornim i predanim radom svog tima, našlo i na evropskoj književnoj sceni kao organizator ili koorganizator značajnih književnih programa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

krokodilova kuca za pisce