Judit Keler

/ avgust 2017.

 

 

Judit Keler je avgustovska gošća KROKODILove Kuće za pisce. Ona je pedeset sedma rezidentkinja u Beogradu i dolazi nam iz Švajcarske. 
Judit Keler je rođena 1985. godine u Lahenu, Švajcarska, živi u Cirihu. Objavljivala je raznovrsnim časopisima i antologijama (Lyrik von Jetzt 3. Babelsprech, Wallstein 2016), a u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj je učestvovala na brojnim čitanjima. Godine 2016. njena priča „Wo ist das letzte Haus?“ (Gde je poslednja kuća?) izašla je kao e-knjiga u izdanju izdavačke kuće Matthes und Seitz. Ta priča dobila je nagradu New German Fiction Preis. Na jesen izlazi njena debitanska knjiga “Die Fragwürdigen” (Diskutabilni) u izdavačkoj kući Verlag der gesunde Menschenversand.


Boravak Judit Keler realizuje se u okviru programa Četiri zemlje jedan jezik.

U fokusu ovogodišnjeg 62. Beogradskog sajma knjiga biće savremena književnost jednog velikog i policentričnog evropskog jezika – nemačkog. Zajedničkim nastupom predstaviće se zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Austrija i Švajcarska, kao i Lihtenštajn. Posetiocima će biti prezentovano oko hiljadu knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa sajmom knjiga u Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak tri stotine pedeset naslova. Specijalno za ovu priliku, Srbiju će posetiti više od dvadeset prominentnih stvaralaca za decu i odrasle koji će publici predstaviti svoj rad u okviru sajamskih manifestacija ali i događaja koji će biti organizovani na različitim lokacijama u centru Beograda. 


Boravak Judit Keler u KROKODILovoj kući za pisce u Beogradu podržali su Švajcarska fondacija za kulturu Pro Helvetia i ERSTE banka.

O svim detaljima programa zajedničkog nastupa četiri zemlje nemačkog govornog područja pod nazivom Četiri zemlje jedan jezik možete se informisati na sajtu www.4zemlje1jezik.com.

 

 

<< septembar 2017.    jun 2017. >>


 
 

 

 

 

 

krokodilova kuca za pisce