O KUĆI

Godine 2012, Udruženje KROKODIL osnovalo je KROKODILovu Kuću za pisce, prvi i jedini kontinuirani projekat ove vrste u Beogradu i Srbiji.

Program je za prvih sedam godina postojanja ugostio više od osamdeset autora iz dvadeset jedne evropske zemlje, i nastavlja da raste a u istom periodu u Srbiji je objavljeno jedanaest dela gostujućih autora kao direktna i nesumnjivo pozitivna posledica ovog programa.

KROKODILova Kuća za pisce ima izuzetnu vidljivost širom čitave Evrope. Program gostujućem piscu obezbeđuje mesečnu stipendiju, lep i dobro opremljen stan u centru Beograda, nekoliko organizovanih čitanja/radionica/promotivnih događaja u Beogradu i ostalim gradovima Srbije, sastanke s lokalnim izdavačima, prevodiocima, studentima jezika i njihovim profesorima (Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu kao i Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu), šire promotivne aktivnosti zasnovane na integrisanoj komunikacijskoj kampanji, kao i asistenciju na dnevnom nivou po pitanjima jezika, informacija itd, vođenu posetu Muzeju istorije Jugoslavije i vođenu turu po centru Beograda.

 

 

logoi-Kulturforum-i-erste