LENA OLMARK

oktobar/novembar 2013.

Lena650

Lena Olmark rođena je 1968. godine u Švedskoj, odrasla je na selu blizu Stokholma. Karijeru je započela kao strip-urednica. Između ostalih stripova, priredila je i knjigu Baneta Kerca “Cat Claw”, a posebno je ponosna i na činjenicu da ju je Bane Kerac uvrstio u likove u jednoj epizodi.
Od 1995. godine radi kao slobodan pisac, scenarista i novinar. Celog života volela je da pripoveda, a posebno se interesovala za horor priče, i priče o duhovima, iako nikada nije verovala u duhove. Štaviše, prezire TV emisije u kojima gostuju ljudi koji tvrde da su proroci, i isteruju duhove iz starih, ukletih kuća. Deca, ustvari, mnogo bolje od odraslih uspostavljaju granice između činjenica i fikcije. Deca vole priče o duhovima – ne osećajući potrebu, pri tom, da tvrde da su istinite. Lenu Olmark fascinira da se plaši i da stvara priče koje plaše druge ljude.

U novinarskom poslu, između ostalog, piše o psihologiji, plastičnoj hirurgiji i putovanjima. Do sad je pisala i humorističke naslove, kao i naslove ozbiljne tematike. Posebno je ponosna na humorističku knjigu o depresiji i načinima njenog lečenja.

 

 

 

 

<< decembar 2013.    oktobar 2013. >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

krokodilova kuca za pisce